Explore the agenda for Climate Change and Sustainability in Housing 2022 below.

8:30am

Virtual event platform opens

Duration: 10 minutes

8:40am

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Julian Beaney

    Julian Beaney
    Orbit Group

  • Arturo Dell

    Arturo Dell
    Azeus Convene

Chair:

  • Sarauniya Shehu
    National Housing Federation

Sponsored by:

9:20am

Opening remarks from the chair

Duration: 10 minutes

Chair:

  • Justin Rowlatt

    Justin Rowlatt
    BBC

9:30am

Duration: 30 minutes

Speaker:

  • Lord Martin Callanan
    Department for Business, Energy and Industrial Strategy

10:00am

Duration: 5 minutes

10:05am

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Elizabeth Froude

    Elizabeth Froude
    Platform Housing Group

  • Karime Hassan

    Karime Hassan
    Exeter City Council and Exeter City Futures

  • Kate Henderson

    Kate Henderson
    National Housing Federation

10:45am

Duration: 25 minutes

11:10am

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Nick Robins

    Nick Robins
    Sustainable Finance, LSE

  • Claire Tracey

    Claire Tracey
    Nationwide Building Society

  • Caroline Withey

    Caroline Withey
    BEIS

11:50am

Duration: 5 minutes

11:55am

Breakout sessions – please select one option

Duration: 11:55am - 12:35pm

Speaker:

  • Joe Reeves

    Joe Reeves
    Midland Heart

Chair:

  • Will Jeffwitz

    Will Jeffwitz
    National Housing Federation

Duration: 11:55am - 12:35pm

Speakers:

  • Kevin Williamson
    Sovereign

  • Julie Godefroy
    Chartered Institution of Building Services Engineers

  • Sam Collier
    Aico

Chair:

  • Sarauniya Shehu
    National Housing Federation

Duration: 11:55am - 12.35pm

Speakers:

  • Diane Carney
    Gentoo Group

  • Jan Rosenow

    Jan Rosenow
    Regulatory Assistance Project

Chair:

  • Kevin Garvey

    Kevin Garvey
    National Housing Federation

12:35pm

Duration: 1 hour

1:35pm

Breakout sessions – please select one option

Duration: 1:35pm - 2.15pm

Speakers:

  • Louise Leaver

    Louise Leaver
    Bevan Brittan

  • Imran Mubeen

    Imran Mubeen
    Bromford

  • Marcos Navarro

    Marcos Navarro
    NatWest

Chair:

  • Chan Kataria

    Chan Kataria
    EMH Group

Sponsored by:

Duration: 1:35pm - 2.15pm

Speakers:

  • Steve Coffey

    Steve Coffey
    Torus

  • Dr Rokia Raslan

    Dr Rokia Raslan
    Bartlett Faculty of the Built Environment, University College London

  • Heather Yedigaroff
    DG:Cities

Chair:

  • Rory Hughes
    National Housing Federation

2:15pm

Duration: 5 minutes

2:20pm

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Juliet Davenport OBE
    Good Energy

  • Dr. Lynda Dunlop

    Dr. Lynda Dunlop
    University of York

3:00pm

Keynote speech

Duration: 30 minutes

Speaker:

  • Olivia Blake MP

    Olivia Blake MP

3:40pm

Keynote speech: how to bring sustainable development to life from design to delivery

Duration: 40 minutes

Speaker:

  • Dame Jo da Silva

    Dame Jo da Silva
    Arup

4:20pm

Chair’s closing remarks and end of day one

Duration: 5 minutes

Chair:

  • Justin Rowlatt

    Justin Rowlatt
    BBC

8:40am

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Tony Hopkin

    Tony Hopkin
    Midland Heart

  • Mike Leonard

    Mike Leonard
    Building Alliance

  • Donna Seward

    Donna Seward
    Xtratherm

Chair:

  • Martyn Randall

    Martyn Randall
    Xtratherm

9:25am

Chair’s opening remarks

Duration: 5 minutes

Chair:

  • Justin Rowlatt

    Justin Rowlatt
    BBC

9:30am

Keynote speech

Duration: 30 minutes

Speaker:

  • Clive Betts MP
    Levelling Up, Housing and Communities Select Committee

10:00am

Short break

Duration: 5 minutes

10:05am

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Rachael Orr

    Rachael Orr
    PlaceShapers

  • Paul Richards
    Orbit Group

  • Terry Tasker

    Terry Tasker
    Social Housing Tenants’ Climate Jury

10:45am

Duration: 5 minutes

10:50am

Breakout sessions - please select one option

Duration: 10:50am - 11:35am

Speakers:

  • Fiona Dickinson
    abrdn

  • Dr. Arthur Krebbers

    Dr. Arthur Krebbers
    NatWest

  • Deborah Rowntree

    Deborah Rowntree
    Bevan Brittan

Chair:

  • Amanda Leonard

    Amanda Leonard
    Housemark

Sponsored by:

Duration: 10:50am - 11:35am

Speakers:

  • Alix Bedford

    Alix Bedford
    Zurich Municipal

  • Glynnis Poole

    Glynnis Poole
    LiveWest

  • Peter Smith

    Peter Smith
    Beyond Zero Homes

Chair:

  • Trina Chakravarti

    Trina Chakravarti
    Building Better

Sponsored by:

11:30am

Duration: 25 minutes

11:55am

Breakout sessions – please select one option

Duration: 11:55am - 12:35pm

Speakers:

  • Karen Igho
    Cross Keys

  • Zoe Guijarro

    Zoe Guijarro
    Citizens Advice

  • Donna Williams
    Sanctuary

Chair:

  • Jo Allen

    Jo Allen
    National Housing Federation

Duration: 11:55am - 12:35pm

Speakers:

  • Sally Hancox
    Retrofit Academy

  • Joanna Hills

    Joanna Hills
    Raven Housing Trust

  • Dena Rafati
    CBI

Chair:

  • Amanda Leonard

    Amanda Leonard
    Housemark

Duration: 11:55am - 12:35pm

Speakers:

  • João Goncalves
    Housing Europe

  • Laura Howlett
    Reall

Chair:

  • David Orr

    David Orr
    The Good Home Inquiry

12:35pm

Duration: 1 hour

1:30pm

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Miatta Fahnbulleh

    Miatta Fahnbulleh
    New Economics Foundation

  • David Ralph
    Heart of the South West Local Enterprise Partnership

  • Allister Young

    Allister Young
    Coastline

2:10pm

Duration: 5 minutes

2:15pm

Duration: 40 minutes

Speakers:

  • Carolyn Cadman

    Carolyn Cadman
    Cornwall Wildlife Trust

  • Sue Riddlestone OBE
    Bioregional

  • Kate Henderson

    Kate Henderson
    National Housing Federation

2:55pm

Chair's closing remarks

Duration: 5 minutes

Chair:

  • Justin Rowlatt

    Justin Rowlatt
    BBC